

KUCHNIA AZJATYCKA
Orientalne smaki zamknięte w starannie przygotowanych daniach – makaron po chińsku, pierożki, aromatyczne przyprawy. Idealne dla tych, którzy kochają kulinarne podróże.
Makaron po chińsku
Masa: 350 g
Skład:
-
makaron żółty chiński
-
kurczak pieczony na oleju sezamowym
-
cebula czerwona
-
papryka
-
pieczarka
-
marchewka
-
cukinia
-
dymka
-
sos sojowy
-
przyprawy (sól, pieprz)
-
sezam
Termin do spożycia: 4 dni
Warunki przechowywania: od +2° do +7°
Może zawierać alergeny: gluten, orzechy, jaja, nasiona sezamu, mleko.
Wartość energetyczna w 100 g: 784,5 kcal, tłuszcz 0,4 g, węglowodany 165,6 g, białko 15,6 g.


Tatar z łososiem
Masa: 200 g
Skład:
-
łosoś sałatkowy
-
czerwona cebula
-
papryka czerwona
-
ogórek zielony
-
cytryna
-
kapary
-
twarożek
-
pieczywo pszenne
-
przyprawy
Termin do spożycia: 4 dni
Warunki przechowywania: od +2° do +8°
Może zawierać alergeny: gluten, orzechy, jaja, nasiona sezamu, mleko.
Wartość energetyczna w 100 g: 155 kcal / 649 kJ, Tłuszcz: 8,3 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,15 g, Węglowodany: 7 g, Cukry: 0,8 g, Białko: 13,1 g, Sól: 1,05 g.
Sajgonki z mięsem wieprzowym i grzybami mun
Masa: 90g szt
Skład:
-
papier ryżowy
-
makaron ryżowy
-
mięso wieprzowe mielone
-
papryka
-
marchewka
-
grzyby mun
-
kapusta pekińska
-
sos sojowy
-
przyprawy (sól, pieprz)
Termin do spożycia: 5 dni
Warunki przechowywania: od +2° do +8°
Może zawierać alergeny: gluten, orzechy, jaja, nasiona sezamu, mleko.
Wartość energetyczna w 100g: 155 kcal / 649 kJ, Tłuszcz: 8,3 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,15 g, Węglowodany: 7 g, Cukry: 0,8 g, Białko: 13,1 g, Sól: 1,05 g.


Sushi małe (5 setów)
Masa: 50 g/szt
Skład:
-
różne składniki w zależności od rodzaju (np. krewetka w tempurze lub łosoś, surimi)
-
ryż
-
ogórek, tykwa, rzodkiewka, imbir
-
prażone wodorosty nori
-
serek śmietankowy
-
sos sojowy
-
wasabi, przyprawy
Termin do spożycia: 4 dni
Warunki przechowywania: od 0° do +8°
Może zawierać alergeny: sezam, mleko, śmietana, łosoś, soja.
Wartość energetyczna w 100g: Krewetka w tempurze: 126 kcal / 529 kJ, Tłuszcz: 4,3 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g, Węglowodany: 13,8 g, Cukry: 0,9 g, Białko: 10,1 g, Sól: 1,2 g. Łosoś: 144 kcal / 603 kJ, Tłuszcz: 5,5 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g, Węglowodany: 13,8 g, Cukry: 0,9 g, Białko: 8,1 g, Sól: 1,16 g. Surimi: 119 kcal / 498 kJ, Tłuszcz: 2,7 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g, Węglowodany: 16,2 g, Cukry: 0,6 g, Białko: 5,7 g, Sól: 0,84 g.
Sushi średnie (10 setów)
Masa: 50 g/szt
Skład:
-
różne składniki w zależności od rodzaju (np. krewetka w tempurze lub łosoś, surimi)
-
ryż
-
ogórek, tykwa, rzodkiewka, imbir
-
prażone wodorosty nori
-
serek śmietankowy
-
sos sojowy
-
wasabi, przyprawy
Termin do spożycia: 4 dni
Warunki przechowywania: od 0° do +8°
Może zawierać alergeny: sezam, mleko, śmietana, łosoś, soja.
Wartość energetyczna w 100g: Krewetka w tempurze: 126 kcal / 529 kJ, Tłuszcz: 4,3 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g, Węglowodany: 13,8 g, Cukry: 0,9 g, Białko: 10,1 g, Sól: 1,2 g. Łosoś: 144 kcal / 603 kJ, Tłuszcz: 5,5 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g, Węglowodany: 13,8 g, Cukry: 0,9 g, Białko: 8,1 g, Sól: 1,16 g. Surimi: 119 kcal / 498 kJ, Tłuszcz: 2,7 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g, Węglowodany: 16,2 g, Cukry: 0,6 g, Białko: 5,7 g, Sól: 0,84 g.v


Sushi duże (25 setów)
Masa: 50 g/szt
Skład:
-
różne składniki w zależności od rodzaju (np. krewetka w tempurze lub łosoś, surimi)
-
ryż
-
ogórek, tykwa, rzodkiewka, imbir
-
prażone wodorosty nori
-
serek śmietankowy
-
sos sojowy
-
wasabi, przyprawy
Termin do spożycia: 4 dni
Warunki przechowywania: od 0° do +8°
Może zawierać alergeny: sezam, mleko, śmietana, łosoś, soja.
Wartość energetyczna w 100g: Krewetka w tempurze: 126 kcal / 529 kJ, Tłuszcz: 4,3 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g, Węglowodany: 13,8 g, Cukry: 0,9 g, Białko: 10,1 g, Sól: 1,2 g. Łosoś: 144 kcal / 603 kJ, Tłuszcz: 5,5 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g, Węglowodany: 13,8 g, Cukry: 0,9 g, Białko: 8,1 g, Sól: 1,16 g. Surimi: 119 kcal / 498 kJ, Tłuszcz: 2,7 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g, Węglowodany: 16,2 g, Cukry: 0,6 g, Białko: 5,7 g, Sól: 0,84 g.
























